NYHETER

Marknadsnatta 2013-10-26

Så var dagen äntligen här då Svenska Rallycupen ska avgöras!

Förutsättningarna för vår del var att för att säkra segern i cupen av egen kraft var vi tvungna att antingen vinna klassen eller sluta minst topp tre på den sista sträckan som var en s.k. Power Stage där bonuspoäng delades ut.

SS1 Pikedal, 7,0km

Innan start så var nervositeten påtaglig, vi ville så gärna ta hem cupen! Nervositet hör till i rally och vanligtvis brukar detta lägga sig när man väl släppt kopplingen på första sträckan, men känslan var att det nog följde med ute på sträckan denna gång, och börjar man tänka för mycket så gör man inte allt som man brukar göra, och det är oftast inte bra.

Vi fick sämsta möjliga start då vi driver ut i sträckans första skarpa kurva och tar med oss en avspärrningspinne och med detta smög det sig på en oro för att göra något misstag och därmed förstöra dagen. Sträckan fortsatte OK, men vi upplevde att det var väldigt halkigt och vi hade problem med att det sladdade mycket och rätta känslan ville inte infinna sig. I mål kunde vi konstatera att tiden inte var så bra som vi hoppats; 14,8 sek efter David Westrin som var snabbast och vi låg på en blygsam 12:e plats i klassen.

SS2 Ämtefall, 5,3km

Det är inte första gången som vi tappar på första sträckan, men vi brukar komma starkt på de nästkommande sträckorna, så vi bet ihop och satsade vidare.

Tyvärr fortsatte problemen på andra sträckan, vi hade fortfarande problem med fästet i bakvagnen och i ett snabbt parti med en tvär högerkurva som kom fort på så driver vi ut och slår i en stor sten i diket. Tempot är dock något bättre och vi kan konstatera att vi satt en 5:e tid i klassen med 3 sekunder upp till Daniel Hellstadius som var snabbast på denna sträckan. Ett fall framåt, vi klättrar till en 6:e plats i klassen men vi är fortfarande bekymrade över att vi inte hittar den rätta känslan i bilen, Knutte kämpar hårdare än vanligt bakom ratten men det ger inte den utdelning vi hoppats på.

SS3 Eksjöhult, 13,2km

Dagens längsta sträcka och nu gällde det att vrida upp tempot om vi ska ha med pallplatserna att göra, chansen på seger har vi nu mer eller mindre gett upp. Dock vet vi att vi har chansen att säkra cupsegern på sista sträckan, så det gäller fortfarande att köra med insidan och se till att ta bilen hel till målet för att kunna fajtas om bonuspoängen där.

Vi justerar framvagnen lite innan start och sträckan går bra, nu har vi fått upp tempot ordentligt, även om inte känslan är den rätta. Tiderna strular nu och vi är inte säkra på hur tiden har stått sig, men mycket tyder på att vi klättrat till en 2:a plats i klassen.

SS4 Byttebo, 5,3km

Efter service försökte vi nu behålla tempot från föregående sträcka och det lyckas riktigt bra, inga problem och tempot kändes bra. Vi vinner sträckan med dryga 2 sek ner till Daniel Hellstadius och vi befäster den förmodade andraplatsen i klassen.

SS5 Hultekil, 6,0km

Dagens sista sträcka och därmed även Power Stage med bonuspoäng att kriga om. Sträckan går bra, bitvis har vi riktigt bra tempo, även om vi på andra delar känner att vi kunde åkt fortare. Tiden räcker till en 2:a plats i klassen och vi har därmed säkrat cupsegern! Glada miner i bilen när vi rullar mot slutmålet, vi slutar på silverplats i klassen på denna avslutande tävlingen, vilket vi med facit i hand är mycket nöjda med. Daniel Hellstadius och Jonas Bergsander som avgår med segern har skruvat upp tempot under säsongen och tar en välförtjänt seger, hatten av för dem! Vi får vara glada att de hade en sämre inledning av säsongen och njuter nu i fulla drag av att ha säkrat vår störta merit i karriären i och med segern i den prestigefyllda Svenska Rallycupen!

 

Vedumsmästerskapet 2013-10-06

Då uppehållet i Svenska Rallycupen blev långt mellan Rejmes svängen och den avslutande tävlingen Marknadsnatta i Skänninge så passade det bra att åka den roliga onotade tävlingen Vedumsmästerskapet som avgörs i just Vedum, mellan Vara och Herrljunga. Inget stod på spel mer än ära och berömmelse, men med årets facit så var naturligtvis siktet inställt på en pallplats, även om tillfället togs att testa lite nya däck denna dag. Eric Holgersson hoppar in som kartläsare och Danne förpassas till publikplats denna dag!

SS1 Storegården 1, 1km

En kort sträcka med start på asfalt och avslutning på öppna grusvägar över ett par gårdar. Lite för försiktig inledning med lite för dålig attack och en misslyckad hålnål visade sig skoningslöst på tiden som var dryga fyra sekunder efter snabbaste bil i klassen och bara räckte till 13:e plats i klassen. Inte så stora tidsdifferenser, men på ett så här kort rally är det svårt att ta tillbaka förlorad tid!

SS2 Botberga 1, 4km

En helt OK sträcka med lite bekymmer med sidogreppet i bakdäcken, trots allt ett fall framåt från första sträckan, nu skiljde bara 0,6 sekunder upp till snabbaste bil och teamet hoppas upp till en total andraplats i totallistan.

SS3 Storegården 2, 1km

3:e sträckan är samma som SS1, och nu skulle tiden bättras, på första varvet

stämde det dåligt och tiden räckte bara till en 13:e tid i klassen.

Här på SS3 stämmer det mycket bättre, tiden bättras med närmare 6 sek och är

snabbast i klassen! Dock skiljer det fortfarande 3,1 sekunder upp till Daniel Hellstadius som leder så det verkar svårt att rå på honom.

SS4 Botberga 2, 4km

4:e sträckan är samma som SS2, 4km på ganska smal grussträcka med flera

lurigheter. En stoppsladd några kurvor från målgång förstörde tiden denna gång och den räckte bara till en fjärde tid, knappa 4 sek efter sträcksnabbaste Daniel Hellstadius som också vann klassen i tävlingen totalt, dock räckte tiden till att hålla undan till en slutlig andraplats!

 

Rejmes svängen 2013-09-21

Ny slang till styrservon och lite allmän genomgång så var bilen klar för tävling igen, och teamet var redo. Rejmes svängen är ingen favorittävling för varken Knutte eller Danne, den här tävlingen brukar vi inte göra bra resultat på, och den har dessutom skördat ett par offer för oss i form av skrotade bilar, men nu var det dags att ändra på den trenden!

SS1 Rejmes, 0,9km

Första sträckan i tävlingen var en publiksträcka vid Rejmes i Askersund. Här körde vi medvetet med marginal för att inte köra sönder bilen. Tiden blev därefter och räckte bara till en inledande 13:e plats. Tidsmässigt skiljde det dock bara 1,9 sek till ledande Emil Karlsson.

SS2 Algrena, 12,4km

Dagens andra sträcka blev inte vad vi hoppades på. Lite dålig attack och en sten i

spåret relativt tidigt på sträckan som stukade framvagnen gjorde att tiden inte blev vad vi önskat.

Sjätte tid på sträckan och vi tappar närmare 13 sek på Daniel Hellstadius som är snabbast i klassen..

SS3 Svarthyttan, 13,2km

Inför sträckan kunde vi konstatera att stenen i spåret på SS2 hade justerat framvagnen rejält, vi hade ca 3cm toe out. Med hjälpsamma konkurrenter (tack Emil

Karlsson!) kunde vi skruva in hjulvinklarna strax före start på sträckan och när vi kom

iväg så gick det fort! Knutte hade taggat till rejält och vi sätter snabbaste tid i klassen med 11,5 sekunder, 7:e tid totalt i tävlingen, och går upp i ledning!

SS4 Tycke, 6,2km

Inför SS4 leder vi nu klassen med 1,9 sekunder, ingen betryggande ledning! Med

"nya" bakdäck hade vi inte samma fäste från start, men körde ändå igenom sträckan på ett bra sätt. Tiden var överraskande bra, bara 1,1 sekunder till Alan Karlsson som var närmast bakom, men 8:e tid totalt!

SS5 Nyckelhult, 20,1km

Inför dagens sista sträcka hade vi ledningen med 3,9 sek till jagande Daniel Hellstadius, så det fanns inget att spara på och vi körde det som gick. Med ett par kriser så löste det sig och det gick vägen! Snabbast i klassen på sträckan och seger totalt i klassen med 9,9 sekunder!

 

Runt Mjölkpallen pokalen 2013-08-24

Inför tävlingen i Gnesta gicks bilen som vanligt igenom och då upptäcktes att växellådan var ordentligt sliten, så den fick bytas. I övrigt gick förberedelserna bra och Knutte åkte i sällskap med serviceteamet till Nyköping för att plocka upp Danne, och efter lite vilseåkning så anlände vi till övernattningen en stund före midnatt.

Besiktning och förberedelserna på tävlingsdagen förflöt utan bekymmer och vi kunde förväntansfulla rulla ut mot första sträckan.

SS1 Taffsnäs, 3,6km

En kort inledningssträcka passar oss bra och vi kommer igång bra. Med de få kilometrarna kommer små differenser och vi ligger efter inledningen på tredje plats med endast 0,5sek till täten som är en av våra ständiga kombattanter; Alan Karlsson

SS2 Skeppsta, 11,0km

Tävlingens näst längsta sträcka gick bra, en bit in på sträckan började det ryka lite inne i bilen och lukta bränt, vilket distraherade Danne lite grand i notläsningen, men det funkade trots detta bra. Röken visade sig komma från att bakhjulet tagit i insidan på hjulhuset och det var färg och underredsmassa som luktade. Vi vinner sträckan och går upp i ledning i klassen med knappa 0,9 sekunder

SS3 Skinvalla, 5,5km

Sträcka 3 går kanonbra för oss, och vi kan mycket nöjda konstatera att vi vid målgång har drygat ut klassledningen till 5,2 sekunder när det är dags för serviceuppehåll.

SS4 Berga, 3,7km

Fokus på första sträckan efter service var att inte slappna av och försöka behålla tempot som vi jobbat upp under fösta halvan av dagen.

Det lyckas vi med, sträcka fyra förflyter utan större bekymmer och vi vinner sträckan knappt före Stefan Carling

SS5 Kleva, 18,6km

Inför den avslutande sträckar med sina 18,6km och omväxlande karaktärkunde vi se fram emot en riktig prövning, så det var riktigt jobbigt när vi på väg till sträckan upptäcker att styrservon börjar krångla. Vi kan i kön till sträckan konstatera att det är en tätning på tryckröret till servon som gett sig och det är inget att göra något åt, utan bara köra på och hoppas på det bästa och att musklerna i Knuttes armar räcker till!

Vi tog oss igenom sträckan på ett relativt bra sätt, även om vi bara några kilometer in på sträckan glider ner i ett dike i ett vägbyte och trycker in bakskärmen. Hela sträckan var en stor utmaning med stora hopp, luriga kurvor och tempoändringar. Avsaknaden av styrservo påverkade Knuttes körning i rätt stor grad, särskilt i långsamma och tvära kurvor, men vi tog oss i mål och i och med att vi går ut först i klassen började nu en nervös väntan på att tiderna på våra konkurrenter skulle ramla in. Det dröjer dock och första tid att komma in är för tidigare sjundeplacerade Daniel Hellstadius som startade som fyra i klassen. Tyvärr skulle det visa sig att båda Alan och Emil Karlsson tvingats bryta på sista sträckan, men detta innebär ju samtidigt att vi kan räkna in segern och värdefull bibehållen ledning i totalställningen i cupen!

 

Kullingstrofén 2013-07-27

Danne kom från semestern och hämtade upp Knutte och mekaniker-Per och vi styrde ekipaget till Vargön på fredag kväll för vidare resa till Herrljunga på lördag morgon.

Besiktningen gick bra men känslan inför tävlingen var inte 100%, lite slitna och ont i våra gamla kroppar, så vi kände att vi inte riktigt visste hur detta skulle gå, men snart var det dags att rulla iväg på första sträckan.

SS1 Kåragården, 5,31km: En kort första sträcka brukar passa oss bra. Sträckan flöt på, något bättre än väntat med tanke på den tveksamma känslan innan start. Det blev en andra tid i klassen 1,5sek bakom Daniel Hellstadius från hemmaklubben som visade att han vill vara med i fajten denna dag. Nu var vi igång!

SS2 Elingstorp, 9,40km: Sträckan gick generellt bra, men ett motorstopp i ett vägbyte kostade värdefulla sekunder och vi får en fjärde tid på sträckan med 4,6sek upp till täten.

SS3 Kvinnestad, 8,64km: Vid service kunde vi konstatera att vi nu var på fjärde plats men hade bara 1,2 sek upp till Alan Karlsson som ledde.nu var det bara att stå på! Vi satte upp ett riktigt högt tempo, som tyvärr resulterade i en avåkning några kurvor från målet, men vi kom upp på vägen rätt snabbt och trots att kartläsaren kom bort sig i noterna sista kurvorna efter avåkningen så satte vi snabbaste tid i klassen och även snabbaste bakhjulsdrivna totalt i tävlingen tillsammans med Christopher Zeijlon som är A-förare, även han i en Volvo 240.

SS4 Smedstorp, 3,75km: Inför sträcka 4 hade vi nu 0,5 sekunders ledning i klassen sedan Alan Karlsson fått tekniska bekymmer på SS3, nu närmast jagade av Oskar Nilsson från Växjö. Vi fortsätter i ett mycket bra tempo på SS4 och gör inte många misstag alls, det räcker till snabbaste tid bland alla bakhjulsdrivna i tävlingen, men Oskar jagar bakom endast slagen med 1,1 sekund.

SS5 Källunga, 13,8km: En underbar och omväxlande sträcka avslutade detta rallyt, och med en ledning på endast dryga 1,5 sekund så gav vi allt vad vi kunde! Det började lite knackigt i början men mot slutet flög vi fram på den snabba sträckan. Tyvärr visade det sig att Oskar Nilsson var för snabb för oss denna dag och tog oss med knappt 3 sek på sista sträckan och tog klassegern med 1,1 sekunds marginal.

Vi kan trots allt inte känna oss missnöjda utan är nöjda med resultatet. Positivt för oss var attt närmast jagande konkurrenten i Svenska Rallycupen, André Ekström från Gotlands MF BK ramlade ner till tredje plats på sista sträckan, vilket innebär att vi drygar ut vår ledning i cupen.

 

Gästabudstrofén 2013-07-06

Uppladdningen var perfekt inför Gästabudstrofén, bilen var klar redan på tisdagen och vi tog med oss en husvagn och åkte till Nyköping redan på fredag kväll. Besiktade och gjorde klart och kunde grilla och slappna av på fredagen och fick en härlig sovmorgon på lördagen då vi redan var på plats vid start och mål.

Målet för dagen var att ta segern, även om vi visste att det skulle bli tufft, med Alan Karlsson som det på förhand största hotet.

SS1 Avis/Budget, 5,26 km: Vi kom inte riktigt igång som vi ville, det rätta tempot och rytmen fanns inte riktigt där, men vi tog oss igenom sträckan utan några stora bekymmer. Alan som startade före oss visade sig ha slagit oss med ca 4 sekunder på sträckan.

SS2 Rallyshop.se, 7,63 km: Nu skulle vi försöka få till rytmen och tog i lite mer, inga stora kriser på sträckan och bitvis kändes det som vi nu hade fått till körningen bättre. Tiden bekräftade detta och vi var snabbast i klassen på sträckan och plockade in ungefär tre av de fyra sekunder som vi hade upp till Alan.

SS3 Balast, 4,50 km: Efter service var det dags för SS3, och på den här sträckan stämde allt! Knutte körde i ett grymt tempo och kartläsaren blev för första gången någonsin lite åkrädd! Tiden var den snabbaste i klassen och vi hade 2,5 sekunder ner till tvåan på sträckan. Tiden hade räckt till en tredje plats i A-förarklassen och vi var snabbaste bakhjulsdrivna bil i hela tävlingen!

SS4 Skobes, 9,92 km: Sträcka 4 var dagens längsta med sina 9,9 km och vi fortsatte i ett högt tempo, tyvärr missade vi inbromsningen i ett par vägbyten där vi förlorade värdefull tid, men tiden räckte ändå till en tredje plats i klassen, 2,9 sek efter Magnus Karlsson som vann sträckan i sin Saab 900.

SS5 Henning Jansson Emballage AB, 8,44 km: Efter ytterligare en service rullade vi ut mot femte sträckan, i sammanställningen hade vi nu ledningen med 2,6 sekunder till godo mot den för oss överraskande tvåan Magnus Karlsson, Alan Karlsson följde på tredje plats, endast ytterligare 0,5 sek bakom. Sträckan vad trång och knixig och det var svårt att känna om det hade gått fort eller inte, vi missade även här ett par vägbyten, men i övrigt flöt det på bra. Tiden var riktigt bra och vi drygade ut ledningen till 9 sekunder till Alan Karlsson som nu tagit över andraplatsen, 0,8 sek före Magnus.

SS6 AD Bildelar, 7,70 km: Sträcka 6 gick bra, och efter ungefär halva sträckan passerade vi Alan som hade åkt av och fått punktering men kunde köra vidare. På ett ytterst sportsligt sätt hade Alan styrt undan för att inte hindra oss på sträckan och även Magnus verkar ha haft lite problem på sträckan då vår ledning utökades till dryga 17 sekunder.

SS7 Toyota Motorcity, 5,70 km: Efter dagens tredje och sista service skulle vi nu knyta ihop säcken och ta oss igenom sträckan utan att ta några onödiga risker. Det lyckades i det närmsta förutom att Knutte missar en not när en kurva nöp på, vilket skapade lite dramatik när vi tvingades använda hela vägen och lite till. I mål kom vi dock och kunde konstatera att det inte ska vara möjligt att köra in 17 sekunder, så segern tycktes vara i hamn!

I slutmålet kunde vi konstatera att Magnus brutit med sin Saab, så segermarginalen skrevs till hela 47,7 sekunder trots att vi haft så tuffa fighter hela dagen! På andra plats slutade nu istället Emil Karlsson i sin fina Volvo 940 och sista pallplatsen togs av Daniel Hellstadius i en Volvo 240.

Glada och nöjda kunde vi ta emot priset och konstatera att vi nu rycker till oss ett litet försprång i totalställningen i cupen. Nu är det bara att ladda batterierna och komma taggade till nästa deltävling som är Kullingstrofén i Herrljunga den 27 juli!

 

Edaneracet 2013-06-29

Två veckor efter Laxå var det dags för hemmatävling för Knutte. Bilen var hel och fin sedan Laxå, så det var bara att tvätta och vänta på att helgen skulle komma.

Tävlingen var notad för första gången och det var tre kortare sträckor som skulle köras 2 gånger. Med tanke på att det var nästa deltävling i Svenska Rallycupen redan kommande helg så var planen att lägga tempot så att vi har marginal, men ändå bjuda publiken på lite show.

Taktiken lyckades, vi genomförde tävlingen utan dramatik, vi slutade som snabbaste B-förare på sjunde plats i den hopslagna 2WD-klassen och vi fick ett bra genrep inför Gästabudstrofén kommande helg!

Laxårallyt 2013-06-15

Andra grustävlingen för året var Laxårallyt, en omtyckt rally som inte skulle göra någon besviken detta året heller, med 5,5 mil SS fördelat på 5SS.

Inför rallyt så bestämde vi oss för att inte lägga alltför mycket press på oss själva i

och med segern i förra tävlingen, utan ta en sträcka i taget och försöka utveckla samarbetet i bilen, så får vi se hur långt det räcker.

SS1: Första sträckan var dryga kilometern kort och gick på folkracebanan i Laxå. Målen innan sträckan var att ta det lugnt, se till att inte göra några misstag eller riskera att skada bilen. Det funkade bra, vi tog oss runt och satte en delad fjärdetid, 1,9 sek från klasstäten.

SS2: Det kändes viktigt att hitta rätt tempo direkt, eftersom sträcka 2 var en mil lång så kunde tidstappet bli betydande. Tyvärr så fick vi inte rätt känsla i bilen, en yvig sväng i början av sträckan gjorde att Knutte tappade rytmen och notläsningen fungerade in heller som önskat. Tiden räckte till en 8:e plats i klassen med 7,9 sek upp till täten, inte riktigt vad vi hade hoppats på.

SS3: Slutet på SS2 kändes bättre, så förhoppningen var nu att vi skulle kunna ta med

oss den farten ut på SS3 som var tävlingens långsträcka på 25km. Tyvärr ville inte

rätt känsla infinna sig här heller, även om Knutte tog i mer än på sträckorna innan. Ett missat vägbyte och missade noter kostade tid, men trots allt en 2:a tid i klassen 8,2 sek bak täten.

SS4 : Inför de avslutande två sträckorna bytte vi fabrikat på bakdäcken och med en mjukare gummiblandning. Det gjorde susen för känslan i bilen! Knutte kände sig genast mer bekväm och trygg med körningen och nu flöt det på mycket bättre. Någon liten notmiss igen, men nu satte vi snabbaste tid i klassen med 1,6 sek ner till tvåan.

SS5: I och med sträcksegern på SS4 var vi nu uppe på andra plats i klassen, och det skulle vi nu ser till att vi fortsatte vara ända in i mål! Sträckan flöt perfekt, noter och körning var helt kanon och vi fick en väldigt bra känsla att ta med oss till nästa tävling. Tiden räckte till ännu en sträckseger, denna gången med 1,2 sek till tvåan. Tiden räckte till en 18:e plats i totallistan på sträckan.

I slutmålet är vi väldigt nöjda med dagens prestation! Man måste testa för att veta vad som fungerar, och nu vet vi ett däck som inte passar oss.

Alan som var tvåa bakom oss i KMK Trofén tog segern före oss denna gången, så nu är det delad ledning i Svenska Rallycupen, spännande värre!

 

KMK Trofén 2013-05-25

Gruspremiären blev fördröjd flera gånger, så det slutade med att det blev rakt in i hetluften; första deltävlingen i Svenska Rallycupen, KMK Trofén med 200 startande totalt, och 29 startande i B-förare 2WD.

Bilen var helt genomgången och i topptrim besättningen har sällan (aldrig?) varit mer laddade inför en tävling. Vi hade svårt att bestämma oss för en målsättning, vår magkänsla var att vi kan vara med och slåss i den absoluta toppen om vi får allt att stämma, men samtidigt kände vi att vi inte kan vara missnöjda med en femteplats med tanke på att det är vår första grustävling för året och startfältet var så stort och med många konkurrenskraftiga ekipage.

Kartläsaren åkte snålskjuts med KK Motorsport från Trollhättan, och Knutte tillsammans med Roger Liljefors som var service för dagen mötte upp med Peter Elg och Patrik Adolfsson med team i Säffle för vidare resa mot Katrineholm.

Besiktningen gick bra och efter lite fix så att kupévärmen gick att stänga av i bilen så var det dags att bege sig ut mot den första sträckan.

SS1: Transporttiden var snävt tilltagen, så när vi kom fram till TK var det bara ett par minuter tills vi skulle åka in, så det blev lite stress med hjälmar och all utrustning, så pulsen var redan hög när nedräkningen till starten började.

Målet var att hitta tempot på den första sträckan som bara var 5km lång, och därmed var inte risken så stor att tidsdifferenserna skulle bli för stora. Körningen och notläsningen gick bra, och det kändes som vi kom in i ett bra tempo direkt, det svängde mycket så det var en krävande sträcka för kartläsaren som var väldigt torr i munnen vid målgång.

Race consulting som stod för tidrapporteringen hade liverapportering, så på väg till nästa sträcka kunde vi konstatera att vi låg tvåa när ungefär halva startfältet gått i mål på SS1. Detta var en positiv överraskning och vi fortsatte med ökat självförtroende mot SS2.

SS2: Dagens andra sträcka var också dagens längsta; över 16km på fina vägar. Återigen fungerade allting bra, en bit in på sträckan kom vi lite tokigt över ett lyft och hade för en stund kursen på väg ner i diket, men det redde upp sig. I övrigt kändes det som vi höll ett bra tempo, utan att ta några risker, bilen fungerade kanon och det var en fröjd att åka rally!

Efter SS2 var det dags för service, och vi tog fram mobilen och kunde konstatera att vi såg ut att leda klassen med 19 sekunder efter två sträckors körning! Vi bytte bakdäcken som gått varma på den långa sträckan, gjorde en allmän översyn och efter lite lyxmackor som Knuttes mamma sponsrar oss med till varje tävling var vi redo för att ta oss an tävlingens två avslutande sträckor.

SS3: Situationen att vara i ledning var ny för oss, och vi försökte hålla huvudena kalla och fokusera på körningen kurva för kurva. Sträckan var dryga milen lång och relativt omväxlande, många vägbyten och hårnålar, men även långa raka partier där bilen fick testas i närapå maxfart, det är en speciell känsla när varvräknaren passerar 7000 rpm på högsta växeln! De många vägbytena och knixiga partier känner vi passar oss bra, bilen är lättkörd och vi får det att stämma bra. Vår förbättringspotential ligger nog framförallt i att öka farten i de snabba kurvorna där vi fortfarande kan vara lite kaxigare.

Efter sträckan beslutade vi att inte kolla några tider för att minska risken att bli distraherad och låta tankarna sväva iväg, så vi rullar raka vägen till dagens sista fartprov.

SS4: Tävlingens sista sträcka mätte nästan 7km och nu gällde det att hålla ihop det, ta bilen i mål utan att tappa tempo. Det gick bra och vi kände att tempot var bra och det skulle inte vara lätt för våra konkurrenter att plocka så mycket där inne.

 

På väg in till slutmålet tog vi så fram mobilen och kollade tiderna från de två sista sträckorna, det visade sig att vi varit snabbast i klassen även på dessa, så segern var klar, vilken underbar känsla!!!

Vi tog under dagen 3 sträcksegrar och en andraplats på den första sträckan, vi vinner klassen med 33 sekunder till godo på tvåan och placerar oss på en 29:e plats i totallistan. Endast 5 bakhjulsdrivna bilar var snabbare än oss i totallistan, där vi hade 12 sekunder upp till Kaj Banck som var snabbast i en Volvo 940.

Summeringen kan bara stavas SUCCÈ, och ger mängder med motivation och tillförsikt inför fortsättningen av säsongen; två tjockisar i en 240 är inte att leka med!!!

Postat 2013-05-29

Det blir rakt in i hetluften!

Familjeanjelägenheter och en rejäl förkylning lurade oss på våra framträdanden i Falköpings sprinttävling Lill-Jumbon. Nu går vi över till reservplanen; test av bilen får ske på teststräcka istället, och notträningen tar vi på första sträckan i KMK Trofén. Premiären i Svenska rallycupen blir även gruspremiär, inte som vi hade planerat, men vi går på rutin!

Knutte har i alla fall plockat ur och isär motorn för en genomgång inför sommarsäsongen, så när vi kommer till start i Katrineholm är i alla fall bilen maximalt förberedd!

Postat 2013-05-02

HBY 626 visades upp på Helmia

När Helmia bil i Arvika skulle inviga sina nya lokaler så bad de Knutte komma och visa upp sin fina rallybil, vilket han naturligtvis tackade ja till! Under helgen har många nyfikna fått titta närmare på pärlan som fått en rejäl översyn och renovering under vintern.

Sällskapet på Helmia var inte det sämsta, såväl motorsportprofiler som Pontus Tidemand och Petter Solberg var där, liksom artister som Timoteij och David Lindgren!

Vill ni ser mer bilder från utställningen från Helmia och förberedelserna så kan ni gå in under BILDER - HBY 626, eller klicka HÄR.

Postat 2013-04-24

Nya planer igen!

Tiden räcker inte riktigt till, det är inte bara den egna bilen som ska bli färdig, Knutte har även fullt upp med andra motorer som ska bli klara då det är många som vill testa grejorna nu när våren äntligen verkar vara på väg på allvar!

Vi hoppar över Kong Christian Race och tillbringar den helgen i garaget istället, förhoppningsvis ska då även kartläsarens 242 VOC bli i racedugligt skick, så ställer teamet upp med två bilar i Lill-Jumbon den 1 maj istället! Tävlingen är onotad, så vi får inte den välbehövliga träningen tillsammans, men det är en kanonfin sprinttävling som gör att vi får testa så att bilarna fungerar som de ska, sen laddar vi för KMK Trofén i Katrineholm!

Postat 2013-04-17

Ändrade planer för gruspremiären!

Då vi nåtts av beskedet att Götene MK tvingas ställa in sin tävling den 27/4 så skickade vi in anmälan till Kong Christian Race istället!

Postat 2013-04-10

Anmälda till gruspremiären, förberedelserna i full gång

Knutte har hållt igång ordentligt i garaget, bilen håller på att få sig en rejäl genomgång! Bussningar har bytts och drivlinan med växellåda och bakaxel har plockats ner och gåtts igenom, och nu är arbetet med att skruva ihop allt igång.

Samtidigt har anmälan skickats in till Götenerundan som blir gruspremiär och ett test på att allt fungerar som det ska och nyttig träning på noter och körning inför KMK trofén som blir första tävlingen i Svenska Rallycupen som är säsongens stora fokus.

Postat 2013-04-04

Treskerundan avslutad!

Det har varit en mycket rolig dag i rallyskogarna kring Gunnarskog och Treskog. Sträckorna var snabba och roliga och höll väldigt bra för startfältets 2 genomkörningar.

Vi började bra på tävlingens första sträcka, men på SS2 började vår orutin och kanske till viss del mindre kvalitativa däck visa sig på tiderna och vi tappade mot de snabbaste.

Resultatet till slut en femte plats i klassen och sjundeplats totalt. En avåkning på sista publiksträckan förhindrade en fjärdeplats och därmed snabbaste RWD, men vi lyfter på hatten och gratulerar Thomas Blåder/Tommy Magnusson till den titeln och gratulerar även de övriga pristagarna i klassen till en bra körning!

Vi återkommer med mer utförlig rapport och lite bilder och filmer i slutet på veckan!

Postat 2013-01-27

Anmälan inne till Treskerundan

Den uppmärksamme har redan sett tävlingen under RESULTAT/KALENDER,och det är alltså Treskerundan den 26/1 som blir nästa tävling i Gr H Volvon. Tävlingen ingår inte i någon serie, men det är självklart kul för oss att åka Knuttes hemmatävling och visa upp oss för vänner, bekanta och sponsorer. Knutte har varit ute och testat bilen och är mycket näjd!

Efter tävlingen är det tänkt att bilen ska plockas ner och få en rejäl genomgång, framförallt med mya bussningar i fram och bakvagn, för att vara 100%ig till våren och sommaren då tanken är att vi ska försöka visa vem som är snabbast i Svenska Rallycupen. Första tävlingen i cupen är KMK Trofén 25/5, förmodlingen försöker vi hitta åtminstone en tävling innan för att testa grejorna och få upp tempot.

Postat 2013-01-13

Marknadsnatta 2012-10-27

Andra tävlingen tillsammans i Grupp H:arn blev den populära hösttävlingen Marknadsnatta i Skänninge, tävlingen var avslutningstävling i den populära Svenska Rallycupen, så det var stort startfält med mycket tufft motstånd. Med närmare 30 startande i klassen så satte vi målet till att försöka placera oss bland de 10 första, vilket kändes realistiskt.

Allt gick bra med förberedelserna, servicen denna helg bestod av Fredrik Lindström och Peter Elg, tillsammans med dem mötte vi upp hemma hos rallykollegan Peder Johansson som bor på lämpligt avstånd från Skänninge, för att slippa en alltför lång resa på lördag morgonen.

SS1: Vi kom igång rätt bra på sträckan, även om man är osäker på tempot med så lite erfarenhet av bilen och tävlingar i klassen. Halvvägs in på sträckan resulterar en sen not i en dikesvisit, och tyvärr en avslagen stötdämpare. Bilen är dock någorlunda körbar och Knutte gör sitt bästa för att hålla tempot uppe, vilket lyckas rätt bra och vi får en 8:e tid i klassen, drygt 9 sek efter klassledaren Kaj Banck.

SS2: Ingen service mellan sträckorna, så vi har inget annat val än att köra även SS2 med den trasiga stötdämparen. Knutte gör ett tappert jobb med de förutsättningarna och vi sätter en 3:e tid i klassen, endast 2,5 sek efter täten i klassen och vi avancerar till en femteplats i klassen.

SS3: Stötdämparen byttes på servicen och när vi hängt med så bra trots de tekniska bekymren så höjer vi nu ribban och siktar på att hålla oss kvar topp 5 i klassen. Sträckan går bra, även om det är olustigt underlag efter många minusgrader under natten och bitvis isigt underlag. Lika för alla är det dock och vi tar oss igenom utan större dramatik, frågan var nu om det gick lite för säkert? Vid målet kunde vi se att tempot räckte riktigt bra, 3:e tid igen och nu avancerar vi till tredje plats i klassen totalt!

SS4: Självklart siktar vi nu på att behålla vår tredjeplats i klassen på den sista sträckan, som förflyter med bibehållet tempo och återigen med ganska goda marginaler i körningen. Sträckan är rätt knixig vilket inte gynnar bakhjulsdrivna bilar, men de flesta av våra konkurrenter sitter lyckligtvis i liknande bilar. Det blir en fjärdetid på sträckan, knappt 4 sek från dagens segrare som blir Kaj Banck, vi klarar med 6 sekunders marginal att behålla tredjeplatsen i klassen och kan mycket nöjda rulla tillbaka mot slutmålet och en trivsam prisutdelning!

Sammanfattning: Tävlingen kan inte ses som något annat än en kanontävling! Körning och noter är förhållandevis bra, men det känns att det finns mycket mer att hämta och mycket att finslipa på i takt med att vi får mer erfarenhet i körningen och samarbetet i bilen. De två som slutar före oss i klassen kommer köra som A-förare nästa år, så vi ser med tillförsikt fram emot säsongen 2013, då vi siktar på att vara med och fightas i toppen bland B-förarna i Grupp H. Vi slutar dessutom på en 20:e plats totalt av drygt 150 startande med många fina skalper även bland 4WD visar att vi har fått upp ett bra tempo på kort tid!

 

Västrallyt 2012-08-17

Äntligen var det dags! En oerhört efterlängtad premiär i Volvo 242 Grupp H!!

Detta har varit en dröm för oss alla så länge, allt var väldigt nytt; bilen nybyggd, länge sedan vi åkt rally, länge sedan Danne läst noter, och vår gemensamma erfarenhet av klassen begränsades till EN tävling som Danne åkt som co-driver åt Mikael Ericsson för en sisådär 7-8 år sedan... Ja, anledningarna till att hålla förvätningarna nere var stora, så vårt enda mål med dagen var helt enkelt att testa hur grejorna fungerade, och hoppades att det skulle funka så länge som möjligt och framförallt; vi skulle ha förbaskat skoj!!

Hemmatävling för Danne, så det var behändigt med förberedelserna och eftersom SM klasserna gick ut först på morgonen fick vi lite sovmorgon denna dag. Seviceteamet utjordes av Peter Elg och Per Andersson, och tillsammans med Peder Johansson som skulle låna Dannes nyinförskaffade VOC så besiktade vi och rullade till huvudstarten, allt flöt på som planerat!

SS1: Förväntningarna var stora och vi var klart spända när det var dags för första sträckan! Det började rätt bra, även om vi upptäckte att våra nya hjälmar inte var så täta, så Knutte hade lite svårt att uppfatta noterna i den bullriga miljön.

Med några kilometer kvar börjar bilen gå på tre cylindrar och oron sprider sig. Första försöket till premiär tidigare under året slutade ju med motorras, och nu var oron påtaglig att det var något annat som hade gått snett! Det kom inga missljud och vi beslutade att köra till målet, väl där så visade det sig vara en tändkabel som hoppat av; snöpligt men ändå skönt att det inte var något allvarligare. Självklart påverkade detta tiden på sträckan men vi låg trots allt på 6:e plats av de 14 som kommit till start i klassen.

SS2 ströks pga en allvarligare avåkning, så vi rullade igenom sträckan och rullade ner till service. Vi såg till att inga andra tändkablar skulle hoppa loss, tankade och gjorde en översyn, men det kändes trots allt som vi hittat ganska rätt vid bygget av bilen, förutom att bromsarna inte riktigt ville fungera som vi vill.

SS3: Med SS2 struken blir Skogstorp tävlingens i särklass längsta sträcka med sina 1,5 mil. Vi fortsatte att köra utan någon press, och tog oss igenom sträckan komfortabelt. Till vår stora förvåning visade det sig att vi tagit vår första sträckseger i Grupp H och en fjärdeplats totalt!!

SS4: Fjärdesträckan var Holmevattnet med sina 7,5km, som också avverkades stabilt, det blev en andra tid i klassen, 3 sek från klassnabbaste.

SS5-6: Tävlingen avslutades med två klassiska Trollhätte-sträckor, Rolken och Kabelvägen på 11 resp 9 km. På Rolken satte vi åter en andratid, men på Kabelvägen vart vi lite för angelägna att ta bilen i mål, så där noterade vi en femtetid. Totalt visade det sig räcka till en tredjeplats, vilket var väl över förväntan!

Sammanfattning: En mycket lyckad debut i ny bil och ny klass. Det finns mycket att förbättra, så vi kan se framtiden an med tillförsikt. Bakfjädring, intercom, bromsar och bakvagn är exempel på saker som kommer ses över innan vi tar ut pärlan igen!

 

 

Ett par racebilder från Marknadsnatta. Foto: Roger Arvidsson

En bild från serviceplatsen i Trollhättan. Foto: Jimmy Alfredsson

En actionbild från Västrallyt. Foto: Jonas Berg, www.rally-pics.se

Kontakta oss:

knutte@knuttemotorsport.com, 076-103 67 70

danne@knuttemotorsport.com, 073-661 48 51

webmaster@knuttemotorsport.com